ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Athens & London: Intersecting METRO-poleis

Έκθεση Ζωγραφικής

Αναστασία Ζωή Σουλιώτου

από 19 Σεπτεμβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2011

The Hellenic Centre, London

H πρώτη ατομική έκθεση της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου φιλοξενείται στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο. Στην έκθεση Athens & London; Intersecting METROpoleis  η εικαστικός «συνδέει» το Αττικό Μετρό και το London Tube.

Πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και έργα με στοιχεία σύγχρονης τεχνολογίας συνθέτουν τη δουλειά της καλλιτέχνιδος που θα εκτεθεί για πρώτη φορά στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Μετρό, σύμφωνα με την οπτική της Αναστασίας Ζωής, είναι η πλατφόρμα που αντανακλά τη ζωή στην πόλη και μαρτυρεί την ταυτότητά της. Ένας χώρος καθημερινής μετακίνησης ανάγεται σε δυναμικό σύμπαν χρωμάτων και ζωηρά κινούμενων στοιχείων.

Με έργα που έχουν ως πηγή έμπνευσης εικόνες του Αττικού Μετρό και του London Tube, η Αναστασία Ζωή ερευνά το πιθανό και το απίθανο μίας «διασταύρωσής» τους. Η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο καθιστά αυτήν την ιδέα μία σχετικά ρομαντική οπτική, μία ουτοπική πιθανολογία. Ωστόσο η Αναστασία-Ζωή διατείνεται ότι «η διασταύρωση βρίσκεται σε κάθε συσχετισμό ή (αν) αντιστοιχία που ο νους μας διατίθεται να συλλάβει ανάμεσα στο Αττικό Μετρό και το London Tube».

Η κίνηση είναι πάντα παρούσα, ακόμα και στο έργο Όλοι σε Αναμονή, όπου τα στοιχεία της σύνθεσης είναι φαινομενικά ακίνητα. Ταχύτητα, ενέργεια και ζωντάνια ενεργοποιούν την αναμονή στο Bakerloo Turn. Στους Επιβάτες, σειρά ελαιογραφιών σε ξύλο, η Αναστασία Ζωή φέρνει πορτραίτα επιβατών του Αττικού Μετρό στο Λονδίνο.

Μεταξοτυπίες και οξυγραφίες υπογραμμίζουν δυναμικά τον τρόπο που άνθρωποι από όλον τον κόσμο κινούνται στους διαδρόμους, στις πλατφόρμες και στους συρμούς, τόσο στο London Tube όσο και στο Αττικό Μετρό. Ψηφιακές εικόνες εισάγουν ένα εικονικό ‘Metro-Net’, εικάζοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στο σταθμό της Ομόνοιας στην Αθήνα και το σταθμό της Leicester Square στο Λονδίνο.  

Συνολικά, η ζωγραφική της Αναστασίας Ζωής προτείνει μία συνδυαστική εμπειρία των Μετρό της Αθήνας και του Λονδίνου στον παλμό των δύο αυτών ευρωπαϊκών μητροπόλεων.


Η Έκθεση

Η έκθεση διαρκεί από τις 19 Σεπτεμβρίου  μέχρι τις  27 Οκτωβρίου 2011  στο:

Hellenic Centre Friends Room

16-18 Paddington Street,

Marylebone, London, W1U 5AS

Πλησιέστερος Σταθμός Μετρό: Baker Street

Παρακαλείστε να καλέσετε το 020 7487 5060 για ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια

Τα εγκαίνια είναι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου από τις 6:30μμ μέχρι τις 8:30μμ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:  

http://www.helleniccentre.org/

Στοιχεία Επικοινωνίας της Καλλιτέχνιδος

anazsol@hotmail.com

asouliotou@gmail.com

https://anastasiazoisouliotou.wordpress.com/