Ου-τοπικές αισθήσεις

Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου

Ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

6:00μμ – 8:00μμ

ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Φερών 67

ΤΚ 38334

Βόλος

Τηλ: 2421032146

e-mail: admin_vol@elepap.gr

Facebook Page: Elepap Volou

Στο πλαίσιο των Εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΕΛΕΠΑΠ Βόλου φιλοξενείται η έκθεση Ου-τοπικές αισθήσεις της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου στον 2ο Όροφο του κτηρίου.

Συνομιλώντας με τις έννοιες του τόπου, του μη-τόπου και της ουτοπίας, οι πίνακες ζωγραφικής της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου (δια)συνδέουν ή επανασυνδέουν τόπους κοντινούς, μακρινούς, φανταστικούς, αλλοιωμένους, (δια)δικτυακούς, φυσικούς και ψηφιακούς.

Σε μία εποχή υπερκορεσμού από τις εικόνες αναζητείται η (επανα)σύνδεσή τους για τον (επανα)προσδιορισμό νοημάτων και νοηματοδοτήσεων για τον κόσμο, τη «θέση» μας και την οπτική μας, το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον.

Κάθε πίνακας ζωγραφικής αποτελεί παράθυρο το οποίο πλέον δεν οριοθετεί, δεν εσωκλείει έναν αυτοτελή κόσμο, αλλά αποτελεί μία οπτική γωνία σε έναν κόσμο αισθήσεων, ένα κομμάτι του παζλ το οποίο συνθέτουμε όλοι μαζί αλλά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας. Έτσι, ρομβόρφορφοι θαλασσινοί ορίζοντες, φύση, αστικά τοπία, άνθρωποι σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου από την Ελλάδα ως την Ινδία, «επικοινωνούν» με τον θεατή, αποζητούν και τον προσκαλούν να συμμετάσχει με τη δική του ματιά σε μια (δια)σύνδεση με τα γειτονικά ή μακρινά και παρόμοιά του κομμάτια σε διάφορους άξονες του χώρου και του κόσμου. Η έκθεση Ου-τοπικές αισθήσεις καλεί σε αναζήτηση συνδέσεων μεταξύ των πινάκων ζωγραφικής και διαφορετικών εκδοχών της αίσθησης του χώρου, της υφής και του τόπου.

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII στον τομέα «Αισθητική, Επιστήμες και Τεχνολογίες Τέχνης». Διδάσκει εικαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δευτέρα 18 έως Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 6:00μμ – 8:00μμ
Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με υποχρεωτική χρήση μάσκας  
Ιστοσελίδα ΕΛΕΠΑΠ Βόλου: https://elepap.gr/gnorise-mas/parartimata/parartima-volou/

Στοιχεία επικοινωνίας της καλλιτέχνιδας: https://anastasiazoisouliotou.wordpress.com/ anazsol@hotmail.com  /  asouliotou@gmail.com  

Δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ με τίτλο Εργα ζωγραφικής Βολιώτισσας εικαστικού παρουσιάζονται στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ  

Αναφορά στην Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ