—
Στρογγυλή Τράπεζα
Τίτλος: Διαδίκτυο & Σύγχρονη Τέχνη
Συντονίστρια: Δρ. Αναστασία Ζωή Σουλιώτου, Εικαστικός, Διδάκτωρ Αισθητικής, Επιστήμης & Τεχνολογιών Εικόνας, Πανεπιστήμιο Paris 8, Γαλλία
Ιστοσελίδα Συνεδρίου E-Life 2015
—
1) Internet technology, art and consciousness: The Grand Convergence – Τεχνολογία Διαδικτύου, Τέχνη και Συνείδηση: Η Μεγάλη Σύγκλιση
De Tao Master of Technoetic Arts at DeTao Masters Academy
Owner/Director at Technoetic Arts Limited
Περίληψη: Η εισήγηση αναφέρεται στην «πλανητική συνείδηση» που αποτελεί σημείο σύγκλισης της τέχνης και της τεχνολογίας, με προοπτικές για δημιουργία μίας νέας μικτής πραγματικότητας που θα αναδύεται από τη σπουδή όλων των πολιτισμών του πλανήτη και θα συνίσταται στη συνύπαρξη της διαδικτυακής και της μετα-βιολογικής εμπειρίας.
—
2) Τέχνη & Διαδίκτυο: δημιουργώντας εντός και εκτός της οθόνης
Περίληψη: Η εισήγηση εστιάζει σε πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη φύση της τέχνης που έχει πηγή έμπνευσης το διαδίκτυο ή που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο στην καλλιτεχνική δημιουργία. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζει και εξετάζει έργα τέχνης που εμπίπτουν στα κινήματα της Net Art και της Post-Internet Art αναφορικά με τη φύση τους, τον τρόπο δημιουργίας τους και την εμπειρία που μεταδίδουν στους θεατές ή χρήστες.
—
3) Η πολιτική και η ποιητική του δυνητικού περπατήματος: Προς το «Άγνωστο Μέρος»
Δρ. Βασίλης Ψαρράς, Καλλιτέχνης, Διδάκτωρ Τέχνης και Τεχνολογίας, Goldsmiths University of London
Περίληψη: Ξεκινώντας από τις έννοιες του flaneur και της ψυχογεωγραφίας που εμφανίζονται στις αρχές του 20ού αιώνα, η εισήγηση αυτή σκοπεύει να μεταφέρει τις έννοιες αυτές στο δυνητικό κόσμο των Google Maps. Επίσης η εισήγηση επιχειρεί να σκιαγραφήσει την ποιητική και την πολιτική του δυνητικού περιπάτου μέσα από τους Google Maps και από τις αναδυόμενες υβριδικότητες που σχετίζονται με τον/την hybrid flaneur/flaneuse του 21ου αιώνα.
—
4) Ελληνική ερωτική οικονομική συνομιλία
Καθηγ. Ιάσων Καραΐνδρος, Rouen/Le Havre Higher School of Art, Γαλλία
Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Εικαστικός